PROJEKT SPLIT MEJAŠIVišestambena zgrade sa ukupno 120 stanova.

 • Split

 • +385 99 381 9380

 • info@portagroup.hr

  Ukupna površina BRP cca 13 303 m2.

  Višestambene zgrade u predjelu Mejaši iznad Mall of Split centra.
  Kvalitetna stanogradnja, pristupačnost i određen broj stanova prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti, samo su neke prednosti ovog projekta.
  Spoj moderne arhitekture i zelenih površina u okolišu, omogućuje udobnost i kvalitetu života svim dobnim skupinama.
  Tri podzemne garaže i osam nadzemnih katova.

  O projektu

  120 stamnenih jedinica različitih dimenzija uklopljene za maksimalno iskoristiv prostor i raspored. Garaže sa 138 parkirališnih mjesta i pomoćnim prostorima (elektrosobe i spremišta)
  - ukupan broj prilagodljivih stanova za osobe smanjene pokretljivosti je 12 STANOVA
  - ukupan broj parkirališnih mjesta u javnom režimu korištenja je 28, od čega je 7 mjesta za osobe smanjene pokreljivosti

  O Splitu

  Split je po veličini drugi grad u Republici Hrvatskoj i najveći hrvatski grad na istočnoj obali Jadranskog mora. Obrubljen planinama, Mosorom na sjeveroistoku i Kozjakom na sjeverozapadu, smjestio se između rijeka Žrnovnice na istoku i Jadra na sjeveru, uranjajući na zapad u more svojim poluotočnim dijelom, na kojem se ističe marjanska šuma te prelazeći na otok Čiovo. Čak 15 kilometara šetnica uz more čini idealan spoj sa kamenim ulicama staroga grada šireći njime duh Sredozemlja. Split je važno kulturno i prometno središte, druga po veličini hrvatska luka i treća putnička luka na Mediteranu. Sveučilišni je centar i Upravno je središte Splitsko-dalmatinske županije. U luci Lori na sjevernoj strani poluotoka je sjedište Hrvatske ratne mornarice. Poslije Zagreba ima najveći broj diplomatskih, konzularnih, odnosno predstavništava međunarodnih organizacija u Hrvatskoj. Središte grada čini Dioklecijanova palača koju je od 295. do 305. godine gradio rimski car – reformator Gaius Valerius Aurelius Diocletianus. Split je u svijetu prepoznatljiv i po sportašima. U gradu je aktivno više od 200 raznih klubova s oko 15.000 sportaša. U odnosu na broj stanovnika među gradovima je s najuspješnijim sportašima koji su osvajali olimpijska, svjetska i europska odličja. Promocija Splita kao destinacije koju je vrijedno posjetiti praćena je s rastom kulturnih, festivalskih, gastronomskih i drugih sadržaja. To je doprinijelo snažnom rastu turističke industrije - gradnji novih hotela i apartmanskoj ponudi u privatnom smještaju. Tako je Split, od tranzitno-turističkog centra postao meka turista iz svijeta.